Tunesië

Tunesië

Tunesië

In het Noordoosten van Tunesië, ter hoogte van het kustplaatsje Korba, is onlangs een gasveld ontdekt. Men is op dit moment druk bezig met het aanleggen van onder meer gasleidingen, zodat over enige tijd met boorwerkzaamheden kan worden gestart. Snijder heeft in het afgelopen half jaar een trench gegraven voor twee gasleidingen die tussen het booreiland en het vaste land liggen. Deze gasleidingen moesten aan de kustzijde minimaal twee meter worden ingegraven. Tot 170 meter uit de kust zijn twee breakwaters gebouwd van waaraf met een kraan kon worden gewerkt.

Voor dit project is een 385 van Snijder ingezet. Deze kraan was flink aangepast met een 25 meter lange boom en stick, extra ballastgewichten en een verbrede onderwagen voor meer stabiliteit. De boom had een speciale retrofit waarmee de boom en stick snel kon worden verkort als dat nodig was.

Het aanleggen van een trench is een kleinschalig project, maar er komt best veel bij kijken. Een pijplegger mag bijvoorbeeld absoluut niet stil komen te liggen.